fbpx

Kiss Mona járt nálam nemrég egy interjún, és ínycsiklandozó péksüteményekkel lepett meg. A glutén-, tej-, tojásmentes, vegán finomságokat gyártó Gluténmentes Tündér Manna – Kézműves pékség -ből hozta őket, melynek ő a hivatalos arca.
Jómagam nem eszek gyakran péksüteményt, de a család nagyon kedveli, és sokszor praktikus segítség az uzsonnájuk elkészítésében. Az viszont mindig is szempont, hogy amit tízóraira visznek az iskolába, vagy amit reggelire fogyasztanak, az az akkor elérhető legjobb minőségű legyen. A bagettek, kiflik és a kenyér is még napokkal később is puha volt (köszi Mona mégegyszer az ellátmányt.

Szerencsére a családunkban senki sem gluténérzékeny vagy cöliáliás, de a glutént ettől függetlenül igyekszem minimálisra csökkenteni. És pont erre megoldás a Tündér Manna, ami ráadásul elég közel is van a lakóhelyemhez és a gyerekek iskolájához.

Számomra ami nagyon fontos egy péksütemény esetében, az a cukormentesség. Frátrik Orsolya, a Tündér Manna megálmodója Monával közösen olyan lassú felszívódású termékeket is kifejlesztett, melyek ennek a kritériumnak is megfelelnek, mint az almás, meggyes rétes, vagy az alma fánk. A fahéjas szilvalekváros csokis csiga is szintén eritrittel, steviával édesített gluténmentes vegán péksüti.

A budapesti pékség (Tündér Manna – 17. kerület) mellett az ország számos területén találkozhattok a viszonteladói partnereikkel, de céljuk tovább gyarapítani az együttműködő boltok, pékségek számát.