fbpx

Puncs szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:
– 20 dkg Naturbit barna rizsliszt
– 15 dkg Naturbit Köles liszt
– 5 dkg tápióka liszt
– 20 dkg eritrtit
– 1 cs sütőpor
– kb negyed kk szódabikarbóna
– 2 dkg útifűmaghéj
– 0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
– 2,5 ek olaj / kókuszolaj
– 4 dl víz
– 2 ek ecet

Töltelékhez:
– 4 ek rumaroma
– 2-3 ek holland kakaópor
– 1dl rizstejszín ízlés szerint édesítő
– kb 25 dkg baracklekvár

Tetejére:
– 12,5 dkg porrá őrölt eritrit
– meggylé (én vegyes gyümölcsnek – fagyasztott – a levét használtam) annyi, hogy krémessé tegyük , majd az édesítőt

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük (18×23). Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Majd ha megsült és kihűlt, akkor két részre osztjuk, majd az egyiket kereszben is elvágjuk. Az egyik fél részt apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát és összegyúrjuk. Majd evvel megtöltjük a keresztbe vágott piskótát. Végül kikeverjük az édesítőt a gyümölcslével, majd evvel megkenjük. Pár órára hütőbe tesszük. Majd fogyasztható.

 

Jó étvágyat!