fbpx

Csupa csoki torta (glutén-,tej-, tojás-, cukor- és szójamentes)

Hozzávalók:

Piskóta:
– 15 dkg Naturbit barna rizsliszt
– 10 dkg Naturbit köles liszt
– 3,5 dkg tápióka liszt
– 4 ek édesítő (1:4)
– 1 cs sütőpor
– 1 dkg útifűmaghéj
– 0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
– 1 ek olaj
– 2 ek kakaópor
– 2,75 dl víz
– 1,5 ek citromlé

Krém:
– 3 ek kakaópor ízlés szerint édesítő
– 6 – 8 dkg Naturbit barna rizsliszt
– 10-15 dkg mentes csoki
– 4 dl rizstej
– 3 dl rizstejszín
+kb 15 dkg mentes csoki a bevonáshoz

Elkészítés: A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és jól kikeverjük, majd egy 18 cm-es tortaformába tesszük, és kb 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a rizstejben elkeverjük az édesítőt és a kakaóport, barna rizslisztet, majd sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a csokit és a rizstejszínt, és hagyjuk, hogy egyenletes állaga legyen. Majd ha megsült a piskóta és kihűlt, akkor 3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. (a formába téve, csatos formát érdemes használni). Majd a tetejét csokival borítju. Egy éjjelre a hütőbe tesszük, majd másnap az egészet beborítjuk csokival, és a maradék krémmel díszítjük.

Jó étvágyat!