fbpx

Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes

Hozzávalók:

Piskóta:
5 dkg Naturbit barna rizsliszt – itt kapható, 4 dkg Naturbit köles liszt, 2 dkg tápióka keményítő, 0,5 dkg útifűmaghéj, 0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény, 2 dkg holland kakaópor, 1 cs sütőpor, 3 ek édesítő (1:4), 1,5 dl kókusztej, 2 ek citromlé

„Túró krém”:
20 dkg főtt köles, 2 ek citromlé, 2 ek édesítő (1:4), 1 dl Schlagfix natúr növényi tejszín, 1 cs vaníliás pudingpor, kb. 2 ek útifűmaghéj

Tetejére:
Olvasztott mentes csokoládé (lehet házilag is készíteni – kókuszolaj, kakaópor,édesítő,kókuszkrém keverékéből).

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük. Sütőpapírral bélelet 18 cm – es tortaformába tesszük és kb 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. A krém hozzávalóit kikeverjük, majd rátesszük a megsült, kihűlt tortalapra, majd olvasztott csokival borítjuk. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy jól összeálljon.